Goedkope videoclip laten maken?

Hoewel de passie van Steftiaan ligt bij multicam muziekvideo's van live optredens maken wij op speciaal verzoek regelmatig videoclips. Op deze pagina vind je voorbeelden. Meer kun je vinden op ons YouTube Kanaal.  Wil je door ons een betaalbare videoclip laten maken dan kan dat. Vraag hier om meer informatie.

 

VideoClips

Een videoclip is een korte film op muziek om een muzikant en zijn werk te promoten. Hoewel het woord videoclip uit het Engels afkomstig is, gebruiken Engelstaligen het woord video of music video om videoclips aan te duiden. Een andere gebruikte naam is clip en vroeger werd een videoclip ook wel promo(clip) of promovideo genoemd.

De opkomst van televisiestations - met MTV als eerste in Amerika en Music Box in Europa - gespecialiseerd in het vertonen van videoclips, heeft ertoe geleid dat haast geen enkele zichzelf respecterende artiest nog een cd of single uitbrengt zonder bijbehorende videoclip. De videoclip is mede ontstaan als vervanging voor een situatie wanneer een artiest niet live voor de televisie kon verschijnen.