Popcentrale AS

AS ....... wasdadan?

 

Nou Steftiaan wist het ook niet. Op 19 mei organiseerde de Popcentrale in Dordrecht een thema avond die ze AS noemden. Je begrijpt het al. Steftiaan wordt nieuwsgierig.

In de aankondiging van de avond legt de popcentrale uit dat het om de wetenschappelijke afkorting is van Arseen .... een zwaar metaal. Zohoo, zwaar metaal en wat heeft dat dan met muziek te maken?

 

Nou dan komt het. De bands die optreden:
Caedere een mix van US blast death metal en Zweedse (old school) death metal.

Eria d'Or een metalband die inspiratie haalt uit doom/death-metal, rock en elektronica tot en met akoestische folk. Downcast Collision ´dark metal´; weinig subtiele heavy en killer riffs.

 

Steftiaan kijkt zichzelf aan in de spiegel en neemt een besluit. Dit gaan we onderzoeken. Op naar de Popcentrale. We waren er vroeg. De eerste band is zich al aan het voorbereiden en je maakt een praatje. Niks zwaars aan. Gewoon leuke aardige mensen. We wachten het wel af.

 

De avond begint en Steftiaan weet meteen bij de eerste band ...... Aaah, dat is dus dat zware. Snelle riffs, stevig (doublebase) drumwerk en grunting dat Steftiaan echt niet na durft te doen. Wat een stem.

Bijzonder is dan ook om te zien dat het allemaal niet alleen maar snel, zwaar en hard is. Zelfs Steftiaan ziet de verschillen.

Ground Cast Collision. Snel, technisch, explosief, energiek.

Eria d'OR. Melodisch, sferisch, diep.

Caedere. Agressief, stevig, continu maar ook humor.

 

 

Al met al kunnen we zeggen dat we er een geweldige avond aan beleefd hebben. We wisten niet wat we konden verwachten maar het was de moeite zeker waard. Complimenten voor de Popcentrale en voor de bands die we gezien hebben.

 

 

Hoewel de Popcentrale altijd zeer behulpzaam is om ons te voorzien van een kwalitatief goede audiomix is het deze avond helaas niet goed gegaan in de techniek. Jammer, maar we hopen daar in de toekomst met de Popcentrale een oplossing voor te vinden. Laat je hierdoor niet van weerhouden om te genieten van deze video.

Reactie schrijven

Commentaren: 0